ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din raioanele Ialoveni și Călărași vor beneficia gratuit de servicii stomatologice

12:11 | 27.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 28 noiembrie-1 decembrie, în raioanele Călărași și Ialoveni, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, medicii specialişti vor oferi gratuit servicii stomatologice copiilor din diferite sate ale raioanelor Călărași și Ialoveni, și anume: pe 28 noiembrie – în Vălcineț, Călărași; în zilele de 28 și 29 noiembrie – în Horești, Ialoveni; pe 29 și 30 noiembrie – în Buda, Călărași; în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie – în Molești, Ialoveni; pe 1 decembrie – în Pârjolteni, Călărași.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută 325 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, programul desfășurării în anul 2023 a screeningului pulmonar prin radiografie digitală mobilă pentru populația din grupele de risc a fost finalizat.

img23009584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!