ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău are loc Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene

13:42 | 27.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Legislativul găzduiește astăzi Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene (ICE). La eveniment, care este organizat în format fizic și online, participă reprezentanți ai țărilor membre ICE, comunică MOLDPRES.

Discuțiile abordate în cadrul Reuniunii se axează pe sprijinul integrării europene și promovarea dezvoltării durabile a ICE.

„Obiectivele pe care le avem în cadrul ICE sunt îndreptate spre o cooperare în pace, unirea tuturor eforturilor, iar motto-ul este consecvența și creativitatea. Am făcut tot posibilul ca să promovăm asta și să cooperăm în contextul integrării europene a tuturor țărilor membre ICE, care au acest obiectiv”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

„Trebuie să creștem ambițiile noastre ca să ținem pasul cu schimbările istorice la care suntem martori. Vă asigur că Secretariatul ICE este deschis să ofere asistența necesară ”, a adăugat Roberto Antonione, Secretarul general al ICE.

Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este organizată la Chișinău, în contextul în care, în acest an, Parlamentul Republici Moldova deține Președinția ICE. La final, va fi adoptată o rezoluție.

Republica Moldova este membru al Inițiativei Central Europene din anul 1996.

img23009589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!