ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au atenţionat asupra primelor formaţiuni de gheaţă pe râurile mici

15:30 | 27.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat astăzi despre formarea primelor formaţiuni de gheaţă în unele bazine acvatice, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, din cauza temperaturilor scăzute în timpul nopții, pe unele râuri mici se vor crea primele formațiuni de gheață, gheață la maluri și năboi.

De asemenea, în râul Nistru, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 20-40 cm.

„Din cauza micșorării deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari de la 260 m3/s până la 155 m3/s, în râul Nistru, pe sectorul Criuleni – Bender va continua scăderea nivelului apei cu 10-30 cm. Pe sectorul Leușeni – Cahul, în râul Prut, va avea loc variația nivelului apei cu 10-20 cm. Modificări esențiale în regimul hidrologic nu se prevăd nici pe alte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și râurile mici”, rezumă sursa citată.

img23009595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!