ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din Taraclia nu au mers luni la școală

16:53 | 27.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Șefa Departamentului Educație din raionul Taraclia, Lilia Sarsaman, a menționat luni pentru platforma www.Tuk.md că în această zi copiii nu se vor duce la școală, dată fiind situația complicată cauzată de lipsa electricității sau internetului, firele rupte și drumurile blocate. Copiii vor trebui sa recupereze orele pierdute în una din sâmbetele viitoare, comunică BTA.

Sarsaman a spus că directorii de școală trebuie să raporteze până la sfârșitul zilei de luni despre situația din instituții – dacă drumurile au fost curățate de zăpadă, dacă asigurarea cu energie electrică a fost restabilită și dacă a fost restabilită aprovizionarea cu căldură. Ea a adăugat: ‘’Dacă situația nu se îmbunătățește, nu va fi zi de școală nici marți.’’ Acest lucru se referă mai mult la școlile rurale.    

Un cod galben de vânt puternic și ninsori este în prezent instituit în Moldova. Potrivit informației parvenite de la distribuitorii de electricitate, luni dimineață, aprovizionarea cu energie electrică era parțial întreruptă în 139 localități din 14 regiuni ale țării. 

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23009597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!