ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

16:52 | 27.11.2023 Categorie: Comunicate

Misiunea Direcției Generale Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, în vizită de lucru la Ministerul Finanțelor 

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții misiunii Direcției Generale Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene (DG ECFIN), aflați într-o vizită oficială în Republica Moldova în contextul acordării asistenței macrofinanciare pentru țara noastră.

La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor autorități publice naționale, printre care Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Banca Națională a Moldovei, Biroul Național de Statistică, precum și oficiali europeni.

Agenda întrevederii s-a axat pe discuții metodologice privind proiecțiile fiscale ale veniturilor și cheltuielilor, obiectivele de politică fiscală pentru anii 2024 și 2025, principalele măsuri fiscale, dar și sursele de finanțare internă și externă. Au fost aduse în discuții și aspecte ce vizează componentele Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice, fiind reiterată importanța acesteia pentru eficientizarea proceselor în domeniu.

La fel, s-a discutat și despre pregătirea de către autoritățile naționale a Programului de reforme economice, recomandările pentru Ministerul Finanțelor din Raportul pentru extindere, publicat la 8 noiembrie 2023, nivelul de implementare a condiționalităților pentru asistența macrofinanciară, precum și unele aspecte bugetare.

Reprezentanții DG ECFIN au apreciat eforturile Ministerului Finanțelor și au menționat că vor continua să susțină autoritatea în implementarea tuturor acțiunilor preconizate în programul de reforme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!