ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe parcursul nopții, 26 unități de tehnică specializată au efectuat lucrări de deszăpezire în capitală

10:22 | 28.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul acestei nopți, serviciile municipale au continuat lucrările de deszăpezire pe drumurile publice din capitală și căile de acces în localitățile suburbane, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, angajații Întreprinderii Municipale Regia „Exdrupo” au desfășurat lucrări de supralărgire a părții carosabile, în special pe străzile centrale unde au fost parcate automobilele, și au presărat material antiderapant pentru prevenirea formării ghețușului pe drumurile din municipiu. Pentru intervenție au fost antrenate 26 unități de tehnică specializată.

Totodată, angajații Regiei locativ-comunale începând cu ora 04:00 au curățat și presărat material antiderapant în preajma stațiilor de așteptare, scări în pante, accesele din pasajele subterane și pe alei. De asemenea, au fost antrenate și 41 de utilaje mecanizate pentru aceste lucrări.

La fel, circa 400 de muncitori activează de la primele ore ale dimineții în curțile de blocuri unde nu s-a reușit intervenția la deszăpezirea căilor de acces, în preajma platformelor de acumulare a deșeurilor, dar și prevenirea formării ghețușului. 

În acest context, autoritățile municipale îndeamnă gestionarii și proprietarii de imobile să deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează.

img23009614

img23009614

img23009614

img23009614

img23009614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!