ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Danemarcei va veni la Chișinău

10:39 | 28.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Legislativul va găzdui vizita delegației Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Regatului Danemarcei. Oficialii danezi se vor afla în Republica Moldova în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, comunică MOLDPRES.

La Parlament, deputații danezi au planificate întrevederi cu șeful legislativului, Igor Grosu, cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu membrii comisiei. Agenda vizitei include o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și discuții cu unii membri ai Guvernului – vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

În cadrul vizitei, vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care figurează situația de securitate din regiune, cooperarea moldo-daneză și parcursul european al Republicii Moldova.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Danemarcei au fost stabilite la 20 ianuarie 1992.

img23009617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!