ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul curent de studii, vor fi organizate 21 de olimpiade și concursuri republicane

12:41 | 28.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. În anul de studii 2023-2024 vor fi organizate și desfășurate 21 de olimpiade și concursuri republicane. Totodată, elevii din țara noastră vor participa la 19 concursuri și olimpiade regionale și internaționale. Programul activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte din învățământul general a fost aprobat de Consiliul Central de Coordonare, transmite MOLDPRES.

Programul include lista concursurilor și olimpiadelor republicane planificate pentru anul curent de studii, probele de selecție și activitățile de pregătire a loturilor olimpice naționale, lista concursurilor și olimpiadelor internaționale la care urmează să participe Republica Moldova în anul 2024 și evenimentele de premiere a învingătorilor.

Totodată, în scopul selectării loturilor olimpice naționale, urmează a fi organizate 12 baraje de selecție la opt discipline de concurs: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, științe, limba engleză și limba franceză.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost aprobate consiliile olimpice republicane ce vor activa în următorii trei ani de studii.

img23009625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!