ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Duminica viitoare, în satul Aluatu, raionul Taraclia, va avea loc turul doi al votării repetate pentru funcția de primar

11:21 | 29.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. În ziua de duminică, 3 decembrie curent, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), în turul doi au acces candidații din partea Partidului Schimbării și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În buletinul de vot aceștia vor fi înscriși în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur. În localitate va fi deschisă o singură secție de votare, iar la urne sunt așteptați 770 de alegători. Pentru aceștia vor fi tipărite 768 de buletine de vot - 500 în limba română și 268 în limba rusă. Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la acestea trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Astfel, vineri, 1 decembrie curent, este ultima zi de agitație electorală și în aceeași zi vor fi înlăturate toate materialele electorale. Totodată, până la ora 14:00 a zilei precedente votării, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu. Aceștia pot solicita urna mobilă și în ziua votării, până la ora 14:00, doar la prezentarea unui certificat medical.

În urma organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, s-a constatat că în opt localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât o pătrime din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie, în această localitate niciunul dintre cei trei candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, ceea ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.

img23009662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!