ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii avertizează șoferii să circule cu prudență în condiții de ghețuș pe traseele naţionale

11:26 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a avertizat astăzi participanții la trafic să conducă cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de ghețuș pe traseele publice naționale, transmite MOLDPRES.

„În această ultimă zi de toamnă, conform prognozelor meteorologice, s-au înregistrat temperaturi scăzute între -5 și -10°C în timpul nopții, ceea ce a dus la apariția ghețușului pe drumurile publice naționale. Drumarii sunt la datorie și acționează cu lucrări de combatere a lunecușului și răspândirea materialului antiderapant.  Este important să vă asigurați că vehiculul este pregătit pentru condițiile de iarnă și aveți la îndemână echipamentul necesar în caz de nevoie”, indică ASD.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru următoarele 24 de ore încălzirea vremii, însă în nordul ţării termometrele vor arăta temperaturi sub zero grade. La sud, se aşteaptă maxime de 10 grade de căldură.

img23009708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!