ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu europarlamentarii din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova

14:03 | 30.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu delegația Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, condusă de europarlamentarul Siegfried Mureșan, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

„Sunt bucuros să-i revăd în Parlament pe prietenii Republicii Moldova. Vizita delegației, în ajunul Zilei României și a deciziei din decembrie a Consiliului European privind inițierea negocierilor de aderare, este o dovadă în plus de bunele relații pe care le avem și reprezintă un mesaj puternic de sprijin în parcursul nostru european”, a spus șeful legislativului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au vorbit despre agenda de reforme, dar și despre următorii pași în procesul de aderare. Igor Grosu a precizat că reformele sunt realizate în primul rând pentru a întări instituțiile statului și a aduce cât mai multă bunăstare în viața tuturor cetățenilor.

Totodată, speakerul a mulțumit membrilor Parlamentului European pentru că sunt cei mai buni avocați ai țării noastre în cadrul forurilor europene, dar și pentru declarația recentă a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, prin care cer Consiliului European să adopte decizia finală privind începerea negocierilor de aderare. „Republica Moldova în Uniunea Europeană este șansa noastră de a transforma țara, iar, alături de prieteni de nădejde, vom reuși”, a menționat Igor Grosu.

img23009722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!