ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a venit cu precizări în legătură cu declarațiile lui Serghei Lavrov

18:40 | 30.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării a venit cu precizări în legătură cu declarațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, la reuniunea ministeriale OSCE de la Skopje, comunică MOLDPRES.

„Încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră. Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări. Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru - clar și tranșant - va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană, iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu.

Astăzi, ministrul rus de externe a menționat la reuniunea ministerială OSCE de la Skopje că „NATO și UE au torpilat documentul parafat deja de Chișinău și Tiraspol, iar acum ucid formatul „5+2”, ultimul lucru care mai rămâne din eforturile comune pentru reglementarea transnistreană”.

img23009733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!