ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni din Rusia sunt îndemnați să evite deplasările în Estonia pentru a evita riscul de a fi blocați

10:52 | 01.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Cetățenii moldoveni care se află în Federația Rusă și intenționează să călătorească în Republica Estonă sau să tranziteze teritoriul acestui stat, sunt îndemnați să evite deplasările prin punctele de trecere ale frontierei terestre dintre cele două țări pentru a evita riscul de a fi blocați, transmite MOLDPRES.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a informat cetățenii că, potrivit anunțului publicat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe de la Tallinn, autoritățile estoniene, fără o preîntâmpinare prealabilă, ar putea închide temporar toate punctele de trecere ale frontierei terestre cu Federația Rusă, din cauza unei potențiale presiuni migratorii.

„În acest context, cetățenii moldoveni care se află în Federația Rusă și intenționează să călătorească în Republica Estonă sau să tranziteze teritoriul acestui stat, sunt îndemnați să evite deplasările prin punctele de trecere ale frontierei terestre dintre cele două țări întru evitarea riscului de a fi blocați, precum și să-și revadă opțiunea și traseul de călătorie terestră spre UE și Republica Moldova”, a precizat Ambasada țării noastre în Federația Rusă.

În cazul unor situații de urgență, cetățenii pot contacta Secția Consulară a Ambasadei la nr. de telefon +7 929 964 9079 (linia fierbinte) sau prin e-mail: [email protected].

img23009754

img23009754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!