ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom a restituit în bugetul de stat 1 miliard de lei

15:21 | 01.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Energocom a restituit în bugetul de stat suma integrală de 1 miliard de lei (50 de milioane de euro) prevăzută în dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 13 septembrie, transmite MOLDPRES. 

Potrivit acestei dispoziții, întreprinderea urma să achiziționeze 1 000 000 de acțiuni proprii, în scopul reducerii capitalului social, din contul mijloacelor financiare transferate pe parcursul anului 2022. „Decizia a fost luată în contextul stabilizării relative a pieței gazelor naturale și ținând cont de asigurarea SA Energocom cu rezerve și lichidități suficiente pentru sezonul rece 2023-2024”, a precizat Energocom.

La 13 septembrie curent, CSE a decis că SA „Energocom” va restitui în bugetul de stat mijloace financiare în valoare de 1 miliard de lei. 

img23009769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!