ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectele realizate cu sprijinul SUA, discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu subsecretara de stat a SUA, Uzra Zeya

17:56 | 01.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Aspecte privind cooperarea moldo-americană în domeniul statului de drept, al reformelor anticorupție și securității au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu membrii unei delegații americane, condusă de subsecretara de stat a SUA pentru securitate civilă, democraţie şi drepturile omului, Uzra Zeya, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Oficialii au făcut o scurtă retrospectivă a proiectelor implementate în Republica Moldova cu sprijinul SUA, fiind menționată importanța lansării sistemului de telecomunicații TETRA, care va consolida activitatea tuturor forțelor de ordine din țară și va contribui la întărirea securității naționale.

„Nu există niciun domeniu, în care să nu avem proiecte implementate cu sprijinul Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu mare responsabilitate proiectele de investiții în Republica Moldova, în special cele din domeniul securității și apărării, pentru că suntem parte a infrastructurii regionale de securitate. Proiectul lansat azi cu sprijinul SUA face parte din eforturile noastre de a moderniza domeniul afacerilor interne și de apărare și va permite efectuarea rapidă a schimbului de date în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Subsecretara de stat a SUA, Uzra Zeya, e felicitat autoritățile și cetățenii moldoveni pentru progresul obținut în procesul de implementare a reformelor europene. Oficiala a reiterat sprijinul constant al SUA pentru parcursul european al țării noastre și deschiderea de a oferi asistență pentru realizarea proiectelor comune în domeniul protecției drepturilor omului, combaterii corupției, securității cibernetice și apărării. 

Sistemul special de comunicații TETRA a fost lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă a ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, și subsecretarei de stat a SUA, Uzra Zeya. SUA a avut o contribuție de 22,3 milioane de dolari în cadrul acestui proiect.

img23009776

img23009776

img23009776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!