ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a inaugurat expoziția „Mulțumim, România!”, din holul Casei Guvernului, prilejuită de Ziua Națională a României

19:35 | 01.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. O expoziție tematică, dedicată sprijinului pe care România l-a oferit Republicii Moldova în ultimii ani, a fost inaugurată în holul clădirii Guvernului. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Naționale a României și prezintă imagini cu cele mai importante proiecte, realizate cu suportul Guvernului de la București în țara noastră, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului.

„Vreau să mulțumesc României, vreau să mulțumesc Bucureștiului pentru ajutorul enorm pe care ni-l oferă. Și da, avem un trecut comun, dar eu cred că avem și un viitor comun în Uniunea Europeană. Încă o dată vreau să mulțumesc României pentru că ne-a ajutat și a intervenit în situațiile cele mai dificile, inclusiv în perioada anului trecut, atunci când erau crizele acute, în mod special în domeniul energetic. Aici sunt doar câteva din proiectele realizate cu suportul României”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Expoziția prezintă imagini foto de la 15 proiecte mai importante realizate de România, cum ar fi: gazoductul Iași-Ungheni, reparația Sălii cu Orgă și a Muzeului de Arte, autobuzele școlare, renovarea grădinițelor, intervențiile SMURD și suportul oferit în timpul pandemiei de COVID-19.

Fotografiile vor fi afișate la intrarea centrală a Casei Guvernului și vor fi accesibile vizitatorilor pentru următoarele 2 săptămâni.

img23009780

img23009780

img23009780

img23009780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!