ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNA a lansat săptămâna anticorupție

10:11 | 04.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Centrul Național Anticorupție /CNA/ a lansat astăzi săptămâna anticorupție. Evenimentul are loc în contextual marcării pe 9 decembrie, a Zilei Internaționale Anticorupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, activitățile care vor fi desfășurate în cadrul acestei săptămâni au scopul de a crește gradul de conștientizare și responsabilizare în societate și în mediul tinerilor cu privire la riscurile și impactul generate de fenomenul corupției.

Săptămâna anticorupție din acest an debutează astăzi cu vizita la CNA a unui grup de studenți de la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova, alte două vizite de informare pentru studenții de la Universitatea Tehnica a Moldovei și Universitatea Liberă Internațională din Moldova vor avea loc miercuri. În cadrul acestora, ofițerii CNA vor susține ședințe de informare pentru tinerii studenți și vor organiza un tur al instituției, cu prezentarea activităților cotidiene întreprinse de angajații Centrului.

Marți, pe 5 decembrie, va avea loc Gala Voluntarilor Anticorupție, în cadrul căreia cei mai activi voluntari, implicați în acțiunile de promovare a mesajelor de integritate, vor fi premiați. Pe 6 decembrie, va avea loc Campionatul final al Quiz-ului Pro Integritate, organizat pentru elevii colegiilor de medicină, iar joi pentru studenții de la mai multe universități din țară.

Vineri, pe 8 decembrie, la CNA se vor reuni reprezentanții instituțiilor care dispun de linii anticorupție, pentru recepționarea mesajelor de la cetățeni. În cadrul ședinței va fi prezentat raportul pe marginea funcționării liniilor anticorupție și vor fi făcute recomandări pentru gestionarea și raportarea eficientă a apelurilor recepționate.

img23009806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!