ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorii Dumitru Crudu și Maria Pilchin au editat o carte de publicistică

11:31 | 04.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Un volum de publicistică intitulat „Lidia Kulikovski: Biblioteca de mâine”, semnat de scriitorii Dumitru Crudu și Maria Pilchin, a apărut la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Maria Pilchin a menționat că este vorba de o carte de dialoguri despre parcursul profesional al omului cărții – Lidia Kulikovski. Scriitorii Dumitru Crudu și Maria Pilchin sunt cei care consemnează aceste discuții. Convorbirile celor trei oameni de cultură țin de Biblioteca de mâine ca Bibliotecă a viitorului. Scriitorii întreabă și Lidia Kulikovski le vorbește despre experiența sa într-o instituție infodocumentară, despre istoria Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, despre ce și cum a făcut fiind directoarea acestei instituții, despre propriile viziuni asupra breslei, culturii basarabene, despre scriitorii care trebuie să fie mereu prezenți într-o instituție a cărții.

Pe lângă convorbirile celor trei, cartea propune și o prezentare a parcursului profesional al Lidiei Kulikovski, un dosar critic (referințe la cărțile semnate de Lidia Kulikovski) și un caleidoscop fotografic.

Volumul conține două părți cuprinse în cele 236 de pagini.

img23009808

img23009808

img23009808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!