ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toți cetățenii care au primit vouchere pentru procurarea becurilor led sau a electrocasnicelor vor putea beneficia de ele, asigură ministrul Energiei

13:56 | 04.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Toți cetățenii care au primit vouchere pentru procurarea becurilor led sau schimbarea electrocasnicelor, vor putea beneficia de ele. Asigurarea vine din parte ministrului Energiei, Victor Parlicov, transmite MOLDPRES.

Oficialul a comunicat astăzi că programul de vouchere este unul pilot și sunt încă foarte multe lecții de învățat, întrucât pe parcursul implementării acestuia apar și unele probleme. Una dintre acestea se referă la procedura de reciclare a electrocasnicelor vechi pe care le oferă beneficiarii odată cu procurarea unui echipament nou.

„Toți cei care au primit vouchere, toți vor putea într-un final beneficia de ele. Chiar dacă există anumite întârzieri, undeva nu ajung becuri, undeva încă nu s-a rezolvat problema cu reciclarea mașinilor de spălat sau a frigiderelor, lucrurile astea vor fi treptat puse la punct. Chiar dacă voucherul nu va putea fi valorificat acum, va fi extins termenul și el va putea fi utilizat mai târziu. Toată lumea va beneficia de ele”, a specificat Victor Parlicov.

Potrivit datelor furnizate de minister, până în prezent, din totalul celor circa 50 mii de vouchere pentru procurarea becurilor led, au fost valorificate deja 12 mii. 

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost lansat la mijlocul lunii noiembrie și oferă oportunitatea familiilor vulnerabile să-și reducă cheltuielile în factură pentru energie electrică prin înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi și eficiente din punct de vedere energetic. Prima etapă a programului a demarat cu sesiunea pentru becuri LED, în cadrul căreia au fost acordate vouchere gratuite pentru circa 50 de mii de familii înregistrate anul trecut pe platforma compensatii.gov.md, cărora li s-a atribuit categoria de vulnerabilitate energetică foarte ridicată.

img23009820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!