ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: Locuitorii satului Bădragii Noi, raionul Edineț, beneficiază de apă la robinet

14:06 | 04.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Peste 1100 de locuitori ai satului Bădragii Noi, raionul Edineț, beneficiază de apă la robinet ca rezultat al implementării unui proiect inclus în Programul „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Investiția de aproape 9 milioane de lei alocată de Guvern, a permis construirea unui sistem de apeduct pe o distanță de 17 km, care cuprinde o platformă pentru sonda arteziană precum și o stație de tratare a apei. De asemenea, în localitate au fost instalate două turnuri de apă, asigurând o distribuție eficientă și uniformă a acesteia pe întreg teritoriul satului

Programul „Satul European” cuprinde 497 de proiecte, iar până în prezent au fost finalizate 247 dintre acestea. Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, din numărul total, 155 de proiecte vizează modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, iar 58 dintre ele au fost implementate cu succes.

img23009822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!