ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un transportator de colete este cercetat de CNA și procurori

14:59 | 04.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Un conducător auto care transporta colete pe ruta Moscova-Chișinău a fost denunțat la CNA de o persoană pe faptul pretinderii de la ea a mijloacelor bănești pentru pretinsa mituire a unor angajați ai Serviciului Vamal, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, în luna octombrie curent, bănuitul i-ar fi livrat denunțătorului mai multe seturi de haine şi accesorii pentru dame, în cantitate de aproximativ 70 kg, comandate de către denunțătoare din Moscova, Federația Rusă, care însă au fost reținute de inspectorii Postului Vamal Leușeni în urma controlului vamal.

În continuare, șoferul susținând că prin intermediul unei persoane intermediare ar avea influență asupra factorilor de decizie din cadrul Postului Vamal Leuşeni, pe care îi poate determina să elibereze marfa reținută, bănuitul ar fi pretins de la denunțător mijloace băneşti în sumă de 25 000 lei.

Astăzi, a fost efectuată percheziția domiciliului bănuitului, în cadrul căreia au fost ridicate două telefoane mobile utilizate de către acesta. În continuare, bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Cauza penală, pornită pe faptul comiterii traficului de influență, se află în exercitarea organului de urmărire penală al CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!