ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 720 de mii de consumatori au depus cereri pentru a primi compensații la facturi în perioada rece 

13:15 | 06.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 719 831 de cetățeni s-au înregistrat în sistemul informațional compensatii.gov.md până pe 25 noiembrie curent. Pe parcursul zilei de ieri, solicitanții au aflat în care categorie de vulnerabilitate au fost încadrați. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat astăzi că cei care nu sunt de acord cu decizia privind categoria de vulnerabilitate atribuită, pot cere explicații și suport suplimentar din partea ministerului la numărul de telefon 08000 5000 sau la adresa de email [email protected], transmite MOLDPRES.

Potrivit ministrului, din totalul cererilor depuse, peste 105 mii de gospodării sau 14,6 la sută au fost incluși în categoria de vulnerabilitate energetică extremă. Alți peste 243 mii de cetățeni sau 33,9 la sută s-au ales cu categoria de vulnerabilitate foarte ridicată. La categoria de vulnerabilitate ridicată au fost incluși circa 232 de mii de solicitanți sau 32 la sută. În cazul a 77 de mii de persoane a fost atribuită categoria de vulnerabilitate medie, ceea ce constituie 10,7 la sută dintre cereri. În categoria de vulnerabilitate scăzută au fost incluși 45 de mii de cetățeni sau 6,3 la sută. Peste 12 mii de gospodării s-au ales cu categoria de vulnerabilitate primară sau 1,8%, iar 2905 gospodării au fost declarate nonvulnerabile. 

Totodată, de compensația în formă monetară de 800 de lei vor putea beneficia 261 468 gospodării.

Alexei Buzu a mai adăugat că cetățenii care încă nu s-au înscris în sistemul de compensații până la data de 25 noiembrie, pot să o facă până la data de 25 decembrie pentru a beneficia de compensații pentru luna curentă. 

img23009901

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!