ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți agricultori vor avea acces la finanțare prin proiectul „Livada Moldovei”

18:59 | 07.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Lista activităților eligibile în cadrul proiectului „Livada Moldovei” va fi extinsă. Parlamentul a ratificat modificări la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei”, comunică MOLDPRES.

Astfel, agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul proiectului. De asemenea, va fi majorat plafonul finanțării de la 10 % la 15 % din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor.

Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI fiind în valoare de 120 de milioane de euro. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro.

Potrivit autorităților, în ultimul timp, tot mai mulți agricultori sunt interesați de Proiectul „Livada Moldovei”.

img23009962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!