ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost deschisă circulația pe drumurile M1 și M5

08:40 | 08.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă că ieri s-a deschis circulația pe drumurile M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 102,925-103,235 și M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 264,279 – 264,809, transmite MOLDPRES.

„Prioritatea noastră este ca cetățenii să se deplaseze rapid și sigur și să evite traficul. De aceea, colegii au depus tot efortul și au finalizat lucrările de reparație pe această porțiune cu patru luni înainte de termen”,  a menționat la evenimentul de lansare ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Aceste sectoare de drum au fost temporar închise pe perioada executării lucrărilor de reparație a podului de încrucișare poziționat pe drumul expres M5, în proximitatea or. Cricova. „Împreună cu antreprenorul, am depus eforturi susținute pentru decongestionarea traficului în apropierea nodului rutier, inclusiv prioritizarea lucrărilor pe aceste două drumuri importante. Cu toate acestea, circulația rămâne sistată pe breteaua care face legătura între drumurile R6 Chișinău – Orhei – Bălți și M1, iar traficul se va desfășura conform unui regim special. Lucrările la acest obiectiv sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2024”, explică ASD.  

Podul din proximitatea oraşului Cricova are o vechime de 41 de ani de la construcție, iar lucrările de reparație capitală a acestuia au demarat în luna ianuarie a anului curent. Acesta este cel mai tranzitat nod rutier din Republica Moldova, cu o medie zilnică anuală de aproximativ 73382 vehicule. Intensitatea de perspectivă pentru următorii 20 de ani indică o valoare de 183390 vehicule. 

img23009974

img23009974

img23009974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!