ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a supus dezbaterilor cadrul normativ din domeniul eficienței energetice și schimbărilor climatice

10:19 | 08.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Peste 30 de reprezentanți ai organelor de drept au fost instruiți cu privire la particularitățile cadrului normativ din domeniul eficienței energetice și schimbărilor climatice, în cadrul unui atelier organizat ieri de Asociaţia EcoContact în parteneriat cu Institutul Național al Justiției și Ministerul Mediului, transmite MOLDPRES.

Participanţii la eveniment, printre care reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și Agenției pentru Eficiență Energetică, au prezentat cadrul normativ actual și istoricul dezvoltării domeniului de eficiență energetică, sursele regenerabile de energie și schimbările climaterice. Totodată, au fost prezentate normele și principalele încălcări în procesul de exploatare a instalațiilor energetice existente.

Atelierul a făcut parte din ciclul de  instruiri dedicate consolidării capacităților judecătorilor și procurorilor privind aspecte de implementare a legislației de mediu.

„Acest atelier a finalizat sesiunea de toamnă a instruirilor reprezentanților organelor de drept și a autorităților de mediu privind dreptul de mediu și aspecte de investigare și examinare a cazurilor de încălcare a legislației de mediu, organizat în cadrul proiectului  „O justiție verde pentru un mediu protejat si comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de către AO EcoContact cu suportul Suediei”, rezumă EcoContact.

 

img23009984

img23009984

img23009984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!