ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor ninsorilor din noiembrie au fost audiate la Parlament

14:48 | 08.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a audiat astăzi autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor provocate de ninsorile abundente înregistrate la sfârșitul lunii noiembrie, comunică MOLDPRES.

Ședința s-a desfășurat cu ușile închise, iar, la final, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a făcut declarații.

La discuții au fost chemați reprezentanții Procuraturii Generale, ai Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor.

Aceștia au vorbit despre felul în care autoritățile au intervenit la înlăturarea consecințelor ninsorilor abundente de la sfârșitul lunii noiembrie.

La finele lunii noiembrie mai multe drumuri au fost înzăpezite, iar două persoane și-au pierdut viața, după ce automobilul în care se aflau a rămas blocat în nămeți. În acest caz, a fost inițiat un proces penal.

img23010001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!