ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut discuții telefonice cu președintele Lituaniei, cu prim-ministrul Danemarcei și cel al Italiei

08:41 | 09.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a avut ieri convorbiri la telefon cu omologul său lituanian, Gitanas Nausėda, cu șefa Guvernului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen și președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giorgia Meloni, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a vorbit despre reformele pe care le facem pentru a moderniza Republica Moldova și a accentuat angajamentul ferm al Chișinăului de a urma calea europeană.

Cu președintele Lituaniei, Maia Sandu a discutat despre importanța colaborării continue între țările noastre pentru a întări capacitățile instituțiilor publice din Moldova, esențiale în procesul de integrare europeană. În dialogul cu prim-ministrul danez Frederiksen, șefa statului a salutat inițiativa de a deschide ambasada Danemarcei la Chișinău anul viitor, un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale. Totodată, în conversația cu prim-ministrul italian Meloni, a fost subliniată importanța legăturilor comerciale între Chișinău și Roma. 

img23010011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!