ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a susținut un discurs la Forumul primarilor

14:34 | 09.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a susținut astăzi un discurs la Forumul primarilor. El a îndemnat edilii să aleagă cât mai curând administrația raioanelor și a menționat că va încerca să găsească o modalitate de a opera modificări la proiectul legii bugetului de stat pentru 2024 pentru a crește salariile aleșilor locali, comunică MOLDPRES.

Igor Grosu a spus că ar trebui ca toate activele pe care le au diferite instituții centrale sau agenții în comunități să fie transferate în posesia administrațiilor publice locale. Este vorba de imobile sau terenuri, acestea trebuie exploatate de autoritățile locale.

El a adăugat că în scurt timp ar trebui să fie operate modificări la legea bugetului de stat pentru ca să poată fi majorate salariile aleșilor locali și ale reprezentanților administrației publice locale.

Șeful Legislativului a felicitat primarii aleși și cei realeși și a menționat că în ultima perioadă țara noastră s-a confruntat cu o situație gravă de cumpărare a voturilor. „Din multe campanii pe care le-am trecut, cu mai mare tupeu decât acum nu s-a procedat. Cred că cu toții am avut șocul cumpăratului votului. Au fost oameni parașutați cu bani în localități pe care nici nu le pot găsi pe hartă. Asemenea lucruri, mai ales cumpărarea votului, trebuie sancționate dur”, a opinat oficialul.

Astăzi la Palatul Republicii s-a desfășurat Forumul Primarilor, cu tema „Viitorul administrației publice locale”. La eveniment au participat reprezentanții a peste 700 de localități din toată țara, la nivel de primar fiind reprezentate 580 de comune și orașe. Forumul a fost organizat de Guvern, în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, sub egida președintelui Maia Sandu.

img23010021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!