ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu: „Vom oferi sprijin în a realiza cele mai firești lucruri pentru oamenii din localitățile noastre”

18:04 | 09.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat astăzi la Forumul primarilor. Șeful Legislativului i-a felicitat pe primarii aleși și realeși pentru încrederea și susținerea pe care au obținut-o de la cetățeni, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului. 

„A fost o muncă deloc ușoară, mai ales că au muncit într-o campanie dificilă, cu un amestec fără precedent din partea unei țări străine în treburile noastre interne. Este o temă pentru acasă pentru noi ca astfel de «șocuri al cumpărării și al veneticilor» să nu se mai repete în alte scrutine, iar cumpărarea votului să fie sancționată dur”, a menționat Igor Grosu în discursul rostit.

Președintele Parlamentului a vorbit și despre angajamente, primul dintre acestea fiind ca, până la acest sfârșit de an, să fie votată majorarea salariilor pentru primari, viceprimari și secretarii consiliilor locale, lucru cerut astăzi de către președintele Maia Sandu. Multe dintre problemele invocate astăzi le-am auzit când am fost personal în comunități, a spus șeful Legislativului. „Împreună cu Guvernul vom oferi sprijin în a îndeplini cele mai firești lucruri pentru oamenii din satele și orașele noastre – apă și canalizare, școli și grădinițe bune pentru copiii noștri, drumuri, iluminat public, stadioane și terenuri de joacă. Toate acestea sunt posibile printr-o comunicare activă și un parteneriat puternic. Cu toții ne dorim să transformăm toată Moldova, sat cu sat, oraș cu oraș, într-o țară europeană”, a fost mesajul transmis de către președintele Parlamentului primarilor participanți la eveniment.

Astăzi, la Chișinău, sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a desfășurat Forumul primarilor. Evenimentul, cu genericul „Viitorul administrației publice locale”, a fost organizat de Guvern, în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova. La Forum au fost invitați toți cei 895 de primari aleși sau realeși, care au discutat cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și cu experți din mediul asociativ. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat dezvoltarea localităților în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, fondurile pentru dezvoltare regională și oportunitățile de modernizare a comunităților.

img23010025

img23010025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!