ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC a alocat circa 22 mln de lei pentru renovarea a cinci cămine studențești

12:30 | 11.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a alocat circa 22 milioane de lei (1,1 mln de euro) pentru renovarea a cinci cămine studențești. De finanțare complementară în acest sens vor beneficia Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, transmite MOLDPRES.

Astfel, 4,74 mln de lei vor fi alocați pentru schimbarea rețelelor electrice, celor termice și dotarea cu mobilier a căminului nr. 8 al UTM. O sumă similară va fi destinată pentru repararea căminului nr. 2 al ASEM. Alte 4,74 mln lei vor fi utilizați pentru termoizolarea clădirii, repararea acoperișului și a grupurilor sanitare din căminul nr. 4 al UPS „Ion Creangă” din Chișinău. 

Totodată, MEC va aloca 4,2 mln de lei pentru repararea acoperișului și procurarea mobilierului în căminul studențesc nr. 1 al USM. O sumă de 3,5 mln lei va fi distribuită pentru repararea și termoizolarea căminului „Olimp” al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în interiorul căruia este amplasat și Oficiul medical al universității.

Potrivit MEC, volumul total al alocațiilor bugetare pentru finanțarea complementară a instituțiilor de învățământ superior publice din subordinea ministerului pentru anul financiar 2023 a depășit suma de 55 milioane de lei.

img23010045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!