ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

08:57 | 12.12.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare  

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței extraordinare din 8 decembrie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat Hotărârea prin care a prescris OCN ,,FINANCECASA” SRL să revizuiască, în termen de 60 zile, portofoliul de credite în desfășurare în vederea identificării tuturor debitorilor în raport cu care s-a admis depășirea limitei prevăzută la art. 15 alin. (7) lit. a) din Legea nr. 202/2013, respectiv, aplicarea art. 15 alin. (9) și alin. (9)1 din aceeași lege, cu notificarea corespunzătoare a debitorilor.

Hotărârea  CNPF a fost aprobata  în contextul procedurii administrative inițiate la petiția depusa de către un consumator, care a solicitat verificarea legalității acțiunilor OCN „FINANCECASA” SRL în domeniul contractelor de credit pentru consumatori. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!