ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un taximetrist a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de copii

09:48 | 12.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Un taximetrist a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de copii. Procurorii PCCOCS l-au trimis pe acesta pe banca acuzaților pentru serviciile de transportare, în Chișinău, a patru adolescente care prestau servicii sexuale, îndemnate de fiul său, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, în aprilie 2022, procurorii anunțaseră și despre condamnarea fiului care atunci avea vârsta de 21 de ani la 12 ani închisoare. Spre deosebire de tată, fiul și-a recunoscut vinovăția pentru organizarea prestării serviciilor sexuale de către cinci adolescente cu vârste între 16 și 17 ani originare din Chișinău, Căușeni, Ștefan Vodă și Ungheni.

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, majoritatea adolescentelor făceau parte din familii incomplete, cu nevoi financiare, fără supraveghere părintească. Din serviciile sexuale prestate clienților acestora le revenea 50% din venit, iar din această sumă, acestea îi achitau taximetristului inculpat și 100 lei per călătorie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!