ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Etnici bulgari din R. Moldova au avut o întrevedere cu șefa Agenției de la Sofia pentru bulgarii de peste hotare

18:18 | 15.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Directorul executiv al Agenției de Stat de la Sofia pentru bulgarii de peste hotare (SABA) Raina Mandzhukova a avut o întrevedere cu directorul Consiliului Coordonator al Centrului Cultural Bulgar din Chișinău, Ivan Zhelyapov, cu reprezentanta etnicilor bulgari basarabeni Oksana Zhelyapova și raportorul SABA pentru R. Moldova Ashot Kazaryan, informează BTA.     

Interlocutorii au discutat chestiuni curente relevante pentru comunitatea bulgară din Republica Moldova și dezvoltarea relațiilor dintre SABA și organizațiile bulgare din Moldova. I. Zhelyapov a spus ca organizațiile bulgare din Moldova reușesc să se mențină active, în pofida dificultăților existente și obstacolelor birocratice, dar acestea necesită susținere din partea Sofiei.    

Părțile au examinat subiectul unei întrevederi viitoare dintre SABA și organizațiile bulgare din Moldova ca un prim pas în direcția resetării relațiilor și încadrării într-o cooperare fructuoasă. 

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23010224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!