ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Beneficiarii de plata monetară în valoare de 800 de lei pot primi compensația

18:33 | 15.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Beneficiarii de plata monetară în valoare de 800 de lei pot primi compensația la oficiile poștale sau o pot vizualiza pe cardul bancar. În acest sezon rece, în luna noiembrie, 258 879 de gospodării s-au calificat pentru a primi plata monetară, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), plata monetară lunară este achitată de către Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, pe contul bancar al beneficiarului sau va putea fi ridicată de la orice oficiu poștal din țară, în fiecare lună, pentru luna precedentă, la prezentarea actului de identitate.

„Plata monetară este acordată doar gospodăriilor care se înregistrează pe platforma compensatii.gov.md. Astfel, gospodăriile cu venituri mici care se încălzesc pe lemne sau cărbuni și care sunt eligibile pentru a primi plata monetară vor primi compensația monetară în mărime de 800 de lei”, a precizat MMPS.

În sezonul rece 2023-2024, Ajutorul pentru Perioada Rece a Anului (APRA) a fost integrat în Sistemul Informațional „Vulnerabilitatea Energetică” și a fost majorat de la 700 la 800 de lei.

Dacă cetățenii au întrebări suplimentare privind acordarea compensației pentru energie sub formă de plată monetară, pot apela Linia Verde: 0 8000 5000 sau pot trimite un mesaj la adresa electronică: suport@compensatii.gov.md.

img23010226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!