ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arcadie Albul a demisionat din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei

08:56 | 16.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Arcadie Albul și-a dat demisia din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), membru al Comitetului executiv. Deputații au luat ieri act de demisia acestuia, comunică MOLDPRES.

Arcadie Albul și-a depus cererea de demisie din motive de sănătate. Proiectul de hotărâre, care constată vacanța funcției de viceguvernator al BNM începând cu data de 1 ianuarie 2024, intră în vigoare la data adoptării.

Potrivit legislației, viceguvernatorii BNM sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei. Totodată, după survenirea vacanței funcției, Parlamentul, în termen de cel mult trei luni, trebuie să numească un nou membru.

img23010232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!