ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile de transport dintre Moldova și țările UE vor fi îmbunătățite

08:59 | 16.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Serviciile de transport rutier internațional regulat și regulat special dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene vor fi îmbunătățite. Deputații au ratificat vineri Protocolul la Acordul privind transportul internațional ocazional de călători cu autocarul și autobuzul, comunică MOLDPRES.

Protocolul adițional va reglementa serviciile internaționale de transport. Respectiv, călătorii din țara noastră care vor călători cu autocarul sau cu autobuzul spre sau din Uniunea Europeană vor beneficia de condiții mai bune.

Mai exact, conform condițiilor și procedurii de autorizare, stabilite de protocol, operatorii de transport vor fi obligați să afișeze traseul, opririle, orarul, tarifele, iar aceste informații trebuie să fie accesibile pentru toți călătorii.

Ratificarea protocolului oferă beneficii și pentru operatorii de transport, care vor obține mai ușor actele permisive. Totodată, ratificarea documentului va sprijini integrarea sistemului de transport național în cadrul sistemului european.

img23010234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!