ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au anunțat programul evenimentului „Sărbătorim Moldova Europeană”

09:18 | 17.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, invită cetățenii să participe la evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”, care va avea loc astăzi începând cu ora 14:00 în scuarul Președinției, transmite MOLDPRES. 

Potrivit instituției prezidențiale, pe toată durata evenimentului, copiii și adulții vor putea să participe în activitățile creative alături de voluntari, să-și facă fotografii celebrând decizia istorică de începere a negocierilor cu Uniunea Europeană și să se bucure de programul artistic pregătit de organizatori.

În deschiderea evenimentului, programată pentru ora 14.00, va evolua Orchestra Direcției ceremonial militar a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, condusă de locotenent-colonel Oleg Cazacu. Programul artistic va fi continuat cu evoluția mai multor interpreți, printre care Satoshi, Ansamblul Plăieșii, Ana Cernicova, Moldovan National Youth Orchestra, Cătălin Josan, Pasha Parfeni, Radu Dolgan.

La ora 16:00, președintele Maia Sandu va veni cu un mesaj de salut. 

Evenimentul este organizat după ce joi, 14 decembrie, Consiliul European a votat pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

img23010247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!