ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colegiul Agroindustrial din Râșcani va fi modernizat în cadrul proiectului Livada Moldovei

09:42 | 18.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. La Colegiul Agroindustrial din Râşcani au demarat lucrările de construcție a laboratorului didactic pentru procesarea și controlul calității uleiurilor eterice. Laboratorul va fi dotat cu mobilier, utilaje, tehnică IT și cu o instalație de extragere a uleiurilor eterice, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

În prima fază a proiectului au fost livrate utilajele agricole, necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea suprafețelor de levănțică și salvie. „Utilizând aceste echipamente, elevii colegiului, îndrumați de cadrele didactice, au plantat 2 ha de levănțică și au semănat 2 ha de salvie. Recolta de levănțică și salvie urmează a fi procesată de elevii și profesorii Colegiului Agroindustrial din Râșcani, utilizând capacitățile laboratorului didactic care se află în construcție”, explică sursa citată.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare cu suportul Băncii Europene de Investiții. Valoarea investițiilor este de peste 465 mii de euro.

img23010258

img23010258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!