ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au intervenit la stația de cale ferată Basarabeasca în urma unei scurgeri de gaz lichefiat

09:53 | 18.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Angajații IGSU au intervenit aseară la stația de cale ferată Basarabeasca, în urma unei scurgeri de gaz lichefiat din vagonul-cisternă a unui tren, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de 17 decembrie 2023, pompierii au fost solicitați să intervină după ce a fost depistată o scurgere de gaz lichefiat din vagonul-cisternă a unui tren din Ucraina, ce tranzita teritoriul Republicii Moldova.

Cazul a fost raportat la ora 21:17, iar la fața locului au intervenit patru echipe de salvatori și pompieri în comun cu reprezentanții ÎS „Calea Ferată a Moldovei”. Aceștia au efectuat acțiuni de desprindere a cisternei și amplasarea acesteia într-o zonă sigură, iar pompierii au asigurat paza antiincendiară.

Totodată, angajații IGSU au depistat sursa scurgerii, fiind închis robinetul și stopată scurgerea de gaz.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 26 situații de risc.

img23010260

img23010260

img23010260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!