ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală, numărul cazurilor de viroze sezoniere a crescut cu 20% în ultima săptămână

11:49 | 18.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. În capitală, numărul cazurilor de viroze sezoniere a crescut cu 20% în ultima săptămână. Informațiile au fost prezentate astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința operativă a serviciilor municipale, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Vladimir Bolocan, săptămâna trecută, a crescut cu 10% adresările în unitățile de primire urgentă. Totodată, s-au majorat cu 15% adresările ce vizau traumatismele în rândul copiilor.

„Spitalele municipale, în special Spitalul Clinic Municipal nr. 1, lucrează la capacități maxime. Sperăm să se amelioreze situația odată cu începerea vacanței”, a spus Vladimir Bolocan.

De asemenea, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a menționat că 98% din vaccinurile antigripale distribuite în capitală au fost utilizate, iar 2% din seruri sunt disponibile. Totodată, acesta a îndemnat cetățenii din grupurile de risc să se adreseze la medicul de familie pentru a se imuniza contra gripei.  

img23010265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!