ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energia regenerabilă a furnizat mai mult de jumătate din consumul de electricitate al Germaniei

13:11 | 18.12.2023 Categorie: Externe

Berlin, 18 dec. /MOLDPRES/. Energia regenerabilă a reprezentat mai mult de jumătate din consumul de electricitate al Germaniei în 2023, datorită condiţiilor meteo favorabile, transmite DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Calculele preliminare realizate de grupul industrial BDEW şi Centrul de cercetări în domeniul energiei solare şi a hidrogenului (ZSW) arată că ponderea regenerabilelor în consumul de electricitate din Germania a fost de aproape 52%, o creştere de cinci puncte procentuale faţă de 2022.

Extinderea energiilor regenerabile are un rol central în eforturile Guvernului german de a-şi îndeplini obiectivele climatice şi de a reduce dependenţa de combustibilii fosili.

Consumul total brut de electricitate al Germaniei în 2023 va fi de aproximativ 517,3 miliarde kilowaţi-oră (kWh), conform datelor preliminare ale ZSW şi BDEW.

Regenerabilele au avut o pondere importantă în consumul de electricitate al Germaniei în special în lunile: iulie (59%), mai (57%) octombrie şi noiembrie (ambele cu 55%).

În iunie, generarea electricităţii din energia solară a atins nivelul record de 9,8 miliarde kilowaţi-oră (kWh).

De asemenea, energia eoliană a stabilit un record anual de 113,5 miliarde kilowaţi-oră (kWh).

"Datele arată că suntem pe calea cea bună. Totuşi, drumul către furnizarea de electricitate complet neutră din punct de vedere al mediului nu continuă de la sine. Putem realiza restul de 50% doar dacă politicienii continuă înlăturarea obstacolelor din calea expansiunii energiei regenerabile", a explicat Kerstin Andreae, preşedintele Board-ului BDEW.

Obiectivul Germaniei este ca producţia de energie din surse regenerabile să ajungă la 80% din totalul producţiei de electricitate până în 2030.

img23010268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!