ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă două acorduri încheiate de R. Moldova pe platforma CSI vor fi denunțate

13:22 | 18.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul va denunța încă două acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizele consultative care presupun acest lucru, comunică MOLDPRES.

Astfel, urmează să fie denunțat Acordul privind Grupurile observatorilor militari şi Forţele Colective de menţinere a păcii în Comunitatea Statelor Independente, semnat la Kiev, la 20 martie 1992, și Protocolul privind procedura temporară de formare și angajare a Grupurilor observatorilor militari și a Forțelor Colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale Comunității Statelor Independente, semnat la 4 august 1992.

Un alt document care va fi denunțat este Acordul statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului şi altor forme violente de manifestare a extremismului. Propunerea aparține Serviciului de Informații și Securitate.

Pe parcursul acestui an, deputații au denunțat, în lectură finală, 22 de acorduri încheiate pe platforma CSI.

img23010269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!