ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratul Național de Investigații va avea un nou sediu

15:34 | 18.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Investigații (INI) va avea un nou sediu. Acesta a fost dotat în cadrul programelor de cooperare regională pentru prevenire și luptă împotriva criminalității în Moldova și România, informează MOLDPRES.

Contribuția Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional Comun România - Moldova este de peste 6 milioane de euro, iar alte 12 milioane de euro au fost cofinanțate de beneficiari.

„Dacă INI a fost performant până în prezent, de acum în colo așteptăm ca rezultatele acestuia să ajungă aproape de perfecțiune. Mulțumim UE pentru contribuție. Urez o activitate eficientă în casă nouă”, a subliniat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Prezent la eveniment, Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a menționat că noul sediu al instituției reprezintă încă un simbol al cooperării UE - Moldova. „Este important ca angajații din poliție să-și poată exercita mandatul în cele mai bune condiții, astfel încât oamenii legii să fie profesioniști, bine pregătiți și de încredere”, a spus oficialul.

Noul sediu al INI are în dotare un centru de instruire a ofițerilor de investigație, cameră de recunoaștere, camere de audiere, cabinet de consiliere psihologică, sală de sport, spațiu pentru amenajarea arhivelor etc.

img23010275

img23010275

img23010275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!