ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Națională a început Caravana Colindelor

17:36 | 18.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Cea de-a doua ediție a Caravanei Colindelor a început astăzi la Biblioteca Națională. Evenimentul se va desfășura până la 22 decembrie, în cadrul Salonului Muzical Junior, cu participarea tinerilor muzicieni de la școlile și liceele cu profil de artă din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în program vor răsuna colinde din repertoriul național și internațional și cântece de iarnă interpretate de tinerii muzicieni. Dintre obiceiurile calendaristice cele mai răspândite şi mai spectaculoase sunt ciclurile legate de sărbătoarea Nașterii lui Iisus şi schimbarea anului. În folclorul românesc, Colindatul de Crăciun este cel mai important, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestare a bucuriei Nașterii Mântuitorului.

Astăzi, în prima zi, în fața celor prezenți au evoluat Ansamblul Coral „Corasson" de la liceul „N. Sulac" și Ansamblul Vocal de la Centrul Comunitar „Convorbitorul” al Direcției Protecției Copilului, sectorul Ciocana, coordonatoare - profesoara Veronica Postolachi. Miercuri, 20 decembrie, la ora 14. 00, Caravana Colindelor va continua cu elevii Școlilor de Arte „E. Doga”, „V. Poleacov” și Ansamblul „Cununița”, coordonat  de profesoara Oxana Mardari, iar vineri, 22 decembrie, 14:00 - cu elevii de la Music School Dinastia Văluță, coordonat de profesoarele Diana Văluță și Veronica Văluță-Bantaș.

Salonul Muzical Junior are drept obiective stimularea interesului tinerilor pentru valorificarea tradițiilor culturale muzicale naționale; încurajarea studierii creației personalităților din domeniul muzical; generarea unui spirit al creativității, artistismului și inovației; descoperirea, cultivarea și promovarea tinerelor talente.

img23010280

img23010280

img23010280

img23010280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!