ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filmul bulgar „Lecțiile lui Blaga” a fost nominalizat pentru Cel mai bun film internațional la Premiile Satellite

18:08 | 18.12.2023 Categorie: Externe

Sofia, 18 dec. /MOLDPRES/. Filmul bulgar „Lecțiile lui Blaga” va concura la cea de-a 28-a ediție a Premiilor Satellite din SUA, a anunțat luni echipa filmului, transmite BTA.

Cu doar câteva zile înainte de anunțarea listei scurte pentru Premiile Academiei, au fost anunțate și nominalizările pentru Premiile Satellite. Acestea sunt premii anuale ale Academiei Internaționale de presă și sunt prezentate pentru realizări remarcabile în film, televiziune și media. Câștigătorii vor fi anunțați pe 18 februarie la Los Angeles.

„Lecțiile lui Blaga” este listat la nominalizarea Cel mai bun film internațional, care include șapte titluri în total. Ceilalți concurenți sunt „Frunze căzute” (Finlanda), „Anatomia unei căderi” (Franța), „lo Capitano” (Italia), „Societatea zăpezii” (Spania), „Salonul profesorului” (Germania) și „Zona de interes” (Marea Britanie).

"Aceasta este o recunoaștere internațională uriașă pentru noi", a comentat regizorul filmului Stephan Komandarev.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23010283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!