ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”Paiațe” revine pe scena Operei Naționale

16:34 | 19.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va readuce în scenă joi, 21 decembrie, la ora 18.00, spectacolul ”Paiațe”, operă în două acte de Ruggiero Leoncavallo în regia lui Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu, dirijor – Nicolae Dohotaru, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, acțiunea se desfășoară într-un sat italian din Calabria, la sfârşitul sec. XIX. În faţa cortinei apare Tonio în costum de bufon. El aduce la cunoştinţa publicului ideea piesei ce va urma. Lacrimile şi suferinţele la care veţi fi martori sunt adevărate – exclamă Tonio – doar actorul iubeşte şi urăşte cu adevărat, căci aşa este firea omului. Cortina se deschide.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Joisărbătoare” de Katalin Thuroczy, regie și scenografie de Slava Sambriş (traducere - Anamaria Pop). Potriivit lui Slava Sambriș, piesa, semnată de un dramaturg ungar, este o tragicomedie despre conflicte dintre generații. ”Sper să se regăsească publicul în diferite situații, discuții, ideologii, care se ciocnesc la un moment dat și creează conflict. Avem un spațiu plin de amintiri, de poze, trecute prin diverse perioade istorice. Acest text m-a impresionat și prin faptul că Ungaria are același parcurs istoric, ca și al nostru. Au trecut și ei prin perioada nazistă, cea comunistă, prin perioada așa-zisei libertăți. Au avut același conflict, o legătură strânsă cu cultura rusească. E un text localizat spațiului moldovenesc”, a subliniat regizorul.

Tot joi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”Love Me XXI”. Este un spectacol de Daniela Burlaca, cu actorii Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Iurie Gologan, Victoria Botnar și Cristina Trînbaci. 

img23010310

img23010310

img23010310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!