ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea salvatorilor voluntari va fi facilitată

09:30 | 20.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea Legii voluntariatului au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, în el fiind inclusă noțiunea „domenii de utilitate publică” a activității în domeniul protecției civile și apărării împotriva incendiilor.

Noile norme stabilesc obligația instituției gazdă să asigure desfășurarea activității de voluntariat cu respectarea cerințelor privind securitatea și sănătatea în muncă.

În 2013, a fost lansat Programul de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale ale Republicii Moldova. În cadrul acestuia, au fost create 80 de posturi teritoriale de salvatori și pompieri, inclusiv pe bază de voluntariat, care asigură intervențiile în circa 290 de localități din țară. Doar în anul 2023, din numărul total de 10 048 de misiuni de serviciu ale echipelor de salvatori, 586 au fost efectuate de posturile teritoriale în care activează salvatorii și pompierii voluntari.

Sursa: monitorul.gov.md

img23010315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!