ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarii pot aplica la Programul „Satul European 2” lansat astăzi

09:37 | 20.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a lansat astăzi apelul de participare pentru autoritățile publice locale la programul „Satul European 2”, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, prin intermediul celui de-al doilea proiect se urmărește susținerea integrală a tuturor localităților pentru construcția apeductelor.

„Punem prioritate pe proiectele de susținere a asigurării cu apă a localităților din țară noastră. Principala schimbare conceptuală în apelul pentru „Satul European 2” este susținerea integrală a tuturor localităților pentru construcția apeductelor, indiferent de numărul de cetățeni. Vom direcționa cât mai multe fonduri spre alimentarea cu apă”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

Inițiativa Programului „Satul European” a fost lansată cu mai puțin de doi ani în urmă, de preşedintele ţării, Maia Sandu, pentru că bugetele locale sunt prea mici pentru proiecte mari. Tot şefa statului, la Forumul primarilor din 9 decembrie, a solicitat Guvernului să lanseze cât mai curând apelul pentru „Satul European 2”. 

Prin intermediul programului „Satul European” au fost finanțate proiecte de dezvoltare a localităților din Republica Moldova, cu o valoare totală de două miliarde de lei. Pentru finanțarea și implementarea proiectelor rapide în doar șase luni, în iunie 2023 a fost lansat Satul European Expres. Prin acest program au fost finalizate 122 de proiecte de modernizare a infrastructurii sportive, amenajare a terenurilor de joacă și spațiilor de agrement.

Dosarele de participare la concursul pentru „Satul European 2” pot fi depuse până în luna martie 2024.

img23010316

img23010316

img23010316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!