ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist este cercetat de CNA pentru trafic de influență

11:36 | 20.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Un angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică din nordul țării este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție /CNA/ după ce a pretins 15 mii de lei de la un bărbat pentru a-l scăpa de un dosar, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Sângerei, în gestiunea cărora se aflau materialele pe faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate, și că le poate determina să le examineze favorabil cu aplicarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

De asemenea, bănuitul ar fi promis că le poate convinge să elibereze automobilul, ridicat și plasat la parcarea specializată, cu restituirea acestuia proprietarului. Pentru serviciile sale, polițistul ar fi pretins și primit 15 000 de lei de la denunțător.

În prezent, omul legii este cercetat în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!