ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta un spectacol de Liviu Rebreanu

15:08 | 20.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc vineri, 22 decembrie, la ora 18.30, premiera spectacolului ”Apostolii” de Liviu Rebreanu, în adaptarea scenică a regizorului Dan Tudor din București, România, informează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, în piesa „Apostolii” se insinuează războiul dintre om și om, dar nu pe față, pe ascuns. Multe sunt pieile oilor și „pretutindeni nenumărați lupi ascunși, mii și mii de măști!”. Falșii „apostoli”, tratați în cheie parodică de autor, dar mai ales în varianta noastră scenică, susțin interese meschine, se recunosc între ei (indiferent cărei provincii sau categorii sociale aparțin) și pretinzând că dețin adevăruri capitale, formează „haite” de indivizi care reușesc mereu să se mențină la putere, acționând fără scrupule. Toate relațiile, chiar și cele sentimentale, sunt puse în slujba aceluiași scop. Adversarii devin prieteni la schimbarea guvernelor și sunt primiți în partidul aflat la putere, amantele trec cu ușurință de la un partid la altul, sceptic fără speranță, ridicol și cu toate astea foarte comic. Trist, comic, dar adevărat.

Sâmbătă, 23 decembrie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul muzical-dramatic intitulat ”Încă o zi de Crăciun de-ar mai fi” în regia Olesei Sveclă, cu poeme și colinde adunate de Viorica Nagacevschi în volumul „Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi”,  la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” - spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău și Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” - spectacolul ”Ecuații amoroase” de Aldo Lo Castro, în regia lui Mihai Panaitescu, iar la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”Invitația la vals”, după romanul omonim al prozatorului și dramaturgului român Mihail Drumeș și Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Colivia cu nebune” de Jean Poiret, în regia lui Slava Sambriș. 

img23010335

img23010335

img23010335

img23010335

img23010335

img23010335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!